PODELI:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Setih se istinite price jedne zene koja je imala odraslog pitona, zmiju koju je mnogo volela.
Ta njena zmija od 4 metara je odjednom jednostavno prestala jesti. Nakon nekoliko nedelja pokusavanja njene zabrinute gazdarice da je nahrani, nudeci joj sve zivo sto jedna zmija moze pozeleti da zadavi i pojede, ocajna zena ju je odnela veterinaru.
Saslusavsi celu pricu i muku gazdarice, veterinar ju je upitao: “Da li vasa zmija spava s vama nocu, obmotava se oko vas ili dogmize jako blizu te se rasiri celom svojom duzinom?”
Zena je iznenadjeno sa mnogo nade odgovorila: “Da! Da ! Ona to radi svakodnevno i to me cini tako tuznom, jer vidim da nešto trazi od mene, a ja joj ne mogu pomoci da se oseca bolje.”
Veterinar je zabrinutim tonom u dahu odgovorio: “Gospodjo, vas piton nije bolestan, on se priprema da vas pojede. On je, svaki put, gmizuci i “grleci” vas, obmotavajuci se oko vaseg tela, premeravao velicinu kako bi odmerio koliko ste velik obrok i koliki on mora biti pre napada. I da, ne jede, kako bi imao dovoljno mesta da vas lakse svari posto vas udavi i proguta.
Pouka i poruka price je: Moras prepoznati zmije oko sebe i njihovu istinsku nameru. Samo zato sto je neko u vasoj blizini, “grli” vas cesto i ljubi, ne znaci i da su njegove namere dobre.

Komentari